Urmărește-ne

Cariera Bătuța

Carieră bătuța

Cariera de piatră din localitatea Bătuța, județul Arad, își are începuturile in anul 1980, firma Luscan începând operarea acesteia în anul 2012. Aflându-se intr-un stadiu nu foarte prielnic pentru exploatarea eficientă în condiții de sigurantă, a fost o adevărată provocare pentru firma noastră ca, sub coordonarea șefului de carieră, inginer geolog Giuseppe Mobilia, Cariera Bătuța să ajungă in doar câțiva ani, una dintre cele mai mari cariere de piatră din România, respectând cele mai înalte standarde de siguranță si protecție a mediului. În anul 2017 s-a decis achiziționarea acesteia, firma Luscan devenind proprietarul Carierei de piatră Bătuța.

Proiecte finalizate unde Cariera Bătuța a fost furnizor principal de agregate:

 • Tronson autostrada Nadlac – Arad construit de Max Boegl – Astaldi
 • Tronson autostrada Lugoj – Timișoara construit de Tirrena Scavi
 • Tronson autostrada Sibiu – Saliste construit de Astaldi – Euroconstruct
 • Tronson cale ferata Vintu – Simeria construit de Swietelsky
 • Tronson cale ferata Curtici – Arad construit de Swietelsky – Astaldi

(Cariera Bătuța a fost singurul furnizor de agregate care a avut calitatea si capacitatea de producție necesare acestui proiect)

De la sfârșitul anului 2012 care reprezintă începutul activității noastre in carieră și până in prezent, au fost produse si vândute peste 8 milioane de tone de agregate minerale, folosite pentru cele mai mari proiecte de construcții de drumuri și căi ferate din vestul țării.

Materialul se incadrează în categoria A, iar testele de laborator efectuate pentru resistența la abraziune (Los Angeles test) întotdeauna au avut drept rezultat valori sub 13% conform UNI SR EN 13450, și sub 16% conform UNI SR EN 1097-2.

Proiecte in curs de derulare unde Cariera Bătuța este furnizor principal de agregate:

 • Cale ferată Coridor 4 Pan-European – Arad-Ilia – Lot 2A, Lot 2B – peste 5 milioane de tone pe o perioadă de 4 ani – client: WEBUILD- JV FCC Construction
 • Cale ferată Coridor 4 Pan-European – Gura Sada-Simeria – Lot 3 – peste 750.000 tone pe o perioadă de 4 ani – Client: JV FCC Construction – WEBUILD
 • Lucrări reabilitare drumuri naționale și județene , județ Arad și Timis – Client: PORR Construct
 • Cribluri pentru mixturi asfaltice – Client: Sorocam
 • Cribluri pentru productie beton – client Holcim

Cariera Bătuța beneficiază de acces pe platforma de încărcare CFR din gara Bătuța, vis-à-vis de carieră (contract existent cu CFR)

Urmare a achiziției carierei, din 2017, societatea noastră a facut investiții masive in echipamente si utilaje de ultimă generație, în vederea obținerii unor produse de înaltă calitate, cu o eficiență și productivitate ridicată. În momentul de față cariera este dotată cu 3 linii de producție, 5 excavatoare, 4 încărcătoare frontale, 5 dumper rigid 10×4/10×6 și 2 dumper articulat.

Întotdeauna s-a avut în vedere respectare si protecția mediului, iar datorită retehnologizării carierei cu echipamente si utilaje de ultimă generație, s-a reușit reducerea masivă a emisiilor de CO2. Pentru transportul materiei prime din zonele de exploatare pana la concasorul primar, s-a optat pentru folosirea a 5 dumper rigid Volvo 10×4/10×6, aceste camioane având standard de poluare Euro6. Acestea au înlocuit vechile camioane tip dumper articulat, ducând la o scădere a consumul de 4 ori per tonă transportată, si reducând emisiile de CO2 de peste 10 ori per tonă transportată

Calitatea produselor si serviciilor, fiind una din valorile noastre fundamentale, am acordat o atenție deosebită respectării standardelor europene de calitate, societatea noastră fiind acreditată SR ISO 9001:2008, ISO14001:2004, SR ISO OHSOS 18001:2007.

Controlul producției in punctele de lucru se realizeaza in conformitate cu normele europene, societatea noastră fiind de asemenea acreditată SRAC.

Această orientare a facilitat obținerea Autorizatiei de Furnizor Feroviar – AFER.

Această nouă linie de concasare va fi capabilă să producă aceeași cantitate de agregate cu un consum cu 40% mai mic decât in prezent, lucrul acesta avand un impact pozitiv asupra mediului. Totodată, sistemul de încărcare al camioanelor va fi automatizat, renunțând astfel la unele încărcătore frontale, fapt ce va determina scăderea semnificativă a emisiilor de CO2.

Pentru sfârșitul anului 2022 și începutul anului 2023, s-a optat pentru înlocuirea actualei linii de producție, cu una complet nouă, pentru care furnizorul Gépsystem Kft. garanează atingerea următoarelor obiective:

 • reducerea poluarii cu praf
 • reducerea efectelor sonore
 • reducerea riscului și pericolului în timpul producției
 • creșterea eficienței
 • creșterea calității produselor finite

LUSCAN COM SRL
Cod unic de înregistrare: RO1148138
Nr. de ordine in registrul comerțului: J10/26/09.01.1992
Identificator Unic la Nivel European (EUID): ROONRC.J10/26/1992

Contact

Copyright © 2022 Luscan Com SRL