Despre noi

Societatea comerciala Luscan Com S.R.L. Buzau se ocupa cu producerea, comercializarea si transportul de agregate de balastiera si cariera.

Inca de la infiintare, din anul 1992, politica firmei a fost orientata pe respectarea in cat mai mare masura a exigentelor clientilor, prin asigurarea unei calitati ridicate a agregatelor livrate, precum si prin respectarea intocmai a graficelor stabilite de comun acord cu beneficiarul.

Tratarea cu maxima seriozitate a cerintelor clientului a dus la colaborari de lunga durata cu firme de renume din Romania, cum ar fi Lafarge, Travertec S.R.L. Buzau, membra a RAIL ONE, Astaldi SpA Italia, Max Boegl, Strabag Romania, Somaco Prefabricate Bucuresti, Porr Construct ,carora le furnizam agregate de balastiera si cariera.

Evolutia firmei a cunoscut o traiectorie continuu ascendenta. Rezultatele financiare obtinute de-a lungul timpului au facut ca S.C. Luscan Com SRL  sa se situeze anual pe locuri fruntase in clasamentele efectuate de Camera de Comert si Industrie a Judetului Buzau obtinand in ultimii ani locul 1 si 2 in topul firmelor de  profil din Judetul Buzau, in anul 2015 clasandu-se pe locul 1.

S-a acordat o atentie deosebita alinierii la standardele europene de calitate, firma fiind acreditata cu SR ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, SR ISO OHSOS 18001:2007. Controlul productiei in fabrica se realizeaza dupa normele europene, firma fiind acreditata SRAC.

Societatea noastra detine Autorizatie de furnizor feroviar, aceasta fiind principalul furnizor de agregate naturale (PSS si sort 31,5-50mm) .

Productia de cribluri si agregate de balastiera pentru betoane si mixturi asfaltice livrata societatilor Strabag Bucuresti, Strabag Buzau, Travertec Buzau, Somaco Buzau a ajuns la peste 400 de mii tone anual.

In prezent firma are in exploatare 2 balastiere in orasul Buzau si in orasul Adjud in care in ultimii ani au fost facute investitii de circa 3,5 milioane euro. Acestea au avut ca rezultat o crestere spectaculoasa a productivitatii muncii precum si realizarea unor agregate de calitate foarte buna.

Cele 2 balastiere ale S.C. Luscan Com S.R.L. au capacitatea tehnica de a realiza o productie de circa 5000 tone/zi/balastiera.

Lucrarile de mentenanta la utilajele de balastiera, precum si achizitia acestora sunt facute prin intermediul unor firme specializate (Bergerat Monnoyeur, Marcom, Mirfo). Transportul intern de material este efectuat cu autobasculante marca Volvo.

 S-a avut si se are in vedere respectarea normelor europene cu privire la protectia mediului ambiant, firma avand in dotare utilaje de ultima generatie apartinand unor firme de renume cum ar fi Caterpillar si Komatsu, care, pe langa o foarte buna fiabilitate, emit un grad scazut de noxe.

In 2012 s-a incheiat un contract de Asociere in Participatiune cu S.C. ICIM ARAD S.A., S.C. Cariera de Piatra S.R.L. si S.C. Cimerien S.R.L., contract in urma caruia am preluat Cariera de Piatra din Comuna Batuta. Aceasta Asociere a fost necesara deoarece S.C. Luscan Com S.R.L. avea un contract incheiat cu  Asocierea Astaldi Spa- Swietelsky -Euroconstruct, contract prin care ni se solicita furnizarea a aproximativ 4000 to/zi piatra C.F. pentru lucrarile de la Coridorul 4 PAN-EUROPEAN C.F., sort pentru care putine cariere din zona de vest au acreditare AFER. De asemenea societatea noastra a dorit sa-si asigure o continuitate a productiei de piatra CF si a altor sorturi de cariera pentru a putea acoperi necesarul pentru lucrarile de la calea ferata, dar si a celorlalte lucrari din zona de Vest. Pentru aceasta societatea noastra a fost nevoita sa retehnologizeze Cariera de Piatra Batuta, achizitionand doua linii de concasare noi, ce includ un concasor fix, un concasor mobil si benzi transportoare si transferand de la celelalte puncte de lucru anumite excavatoare, incarcatoare frontale si autoutilitare pentru transportul intern, fara a perturba insa fluxul de productie al acestora. Desi investitiile facute in retehnologizare au fost mari, beneficiile au aparut imediat, societatea noastra incepand colaborari, pe langa cea cu Asocierea Astaldi Spa- Swietelsky -Euroconstruct, si cu S.C. PORR CONSTRUCT S.A., S.C. Trademark S.R.L., Primaria Comunei Barzava, Al-Min Constructii S.R.L.,Comsa, etc.

Transportul la beneficiari se efectueaza cu autobasculante marca VOLVO, capacitatea benei fiind de 27mc. S.C. Luscan Com S.R.L. dispune de o flota de peste 60 autobasculante, majoritatea autovehiculelor avand motoare Euro 4 si Euro 5 cu emisii de noxe scazute. Intretinerea acestora se face prin reprezentantele Volvo Romania. Supravegherea autobasculantelor in traseu se face cu sistemul Dynafleet.

A doua directie a  politicilor SC LUSCAN COM SRL a fost orientata spre asigurarea  unor conditii si a unui climat de munca cat mai sanatos pentru angajatii firmei.

In acest sens s-a avut in vedere achizitionarea de utilaje care sa asigure conditii optime de lucru pentru angajati (aer conditionat, cabine ergonomice, zgomot redus).

S-a actionat si se actioneaza periodic in vederea mentinerii gradului de pregatire profesionala la un nivel ridicat prin tinerea de cursuri periodice atat cu conducatorii auto cat si cu angajatii din balastiera si cariera.

Se acorda o atentie sporita respectarii legislatiei privind securitatea muncii, punandu-se un accent deosebit pe preventie. In cadrul SC Luscan Com SRL purtarea echipamentului de protectie este obligatorie pentru toti angajatii.

La punctele de lucru aflate la distante mai mari firma asigura conducatorilor auto conditii corespunzatoare de cazare si masa.

SC Luscan Com  SRL are ca obiectiv principal pentru viitor, mentinerea bunului renume de care se bucura in prezent. Satisfacerea deplina a cerintelor clientilor va ramane in continuare obiectivul numarul 1, obiectiv ce va putea fi realizat prin continuarea politicilor de investitii, prin actiuni de protectie a mediului si prin asigurarea de conditii de munca si viata cat mai bune pentru angajati.

Incepand cu anul 2015, societatea noastra a incheiat contracte de transport international cu doua societati comerciale externe, unde , in momentul de fata avem o flota de 18 camioane.